Welkom.
Links.
Foto pagina.

Vrijwilligers gezocht met een ‘Hart voor hart in Roerdalen’

Wie hier interesse in heeft zich graag opgeven via de mail.

Kijk voor meer info onder de button AED en/of klik op het logo van burger hulpverlening Limburg.

Montfort krijgt primeur 'Hart voor Hart Roerdalen'

De gemeente Roerdalen, Burgerhulpverlening Venlo en de vier EHBO-verenigingen van onze gemeente werken hard aan het project ‘Hart voor Hart Roerdalen’. Het gaat hierbij om het oprichten en in stand houden van een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en het ophangen van in totaal 17 AED’s (automatische externe defibrillatoren) in alle kernen.

Zo kan bij een hartaanval of hartstilstand snel burgerhulp worden verleend. Montfort is de eerste kern waar het is gelukt om voldoende vrijwilligers te werven.

Wethouder Teuwen onthult op woensdag 6 juli de eerste ‘kast’ op Mariaveld 17 in Montfort, de woning van vrijwilliger Leo Bongers. Op speciale plattegronden zijn de hangplaatsen  van de AED-kasten zichtbaar gemaakt.

In Montfort is deze plattegrond redelijk tot goed gevuld. De dekking in andere kernen is helaas nog niet helemaal rond.

Kom in actie!
Wethouder Teuwen: “Hart voor Hart Roerdalen kan mensenlevens redden. Een hartaanval of –stilstand kan iedereen overkomen. We zijn enorm bij dat de EHBO-verenigingen zich al sterk maken voor dit project. Maar er zijn nog meer vrijwilligers nodig. Het doet me deugd dat we nu in Montfort kunnen starten. Wellicht inspireert dit mensen om zich alsnog aan te melden. Wij hebben uw hulp hard nodig.”

Vanaf 11-7-2011 is Montfort voorzien van 4AED’s  die aangemeld zijn bij Burger Hulpverlening Limburg en die de gehele gemeente bestrijken.

Montfort is de eerste kern van de gemeente Roerdalen waar het systeem compleet operationeel is. Vrijwilligers zijn echter nog steeds van harte welkom, om het systeem nog beter en completer te maken.

Op 11 September is er een nieuw EHBO Cursus voor nieuwe leden gestart.

Vanaf 1 September 2012 zijn wij officieel  Reanimatiepartner van de Hartstichting.

Theo Peulen is na de zomerstop onze “nieuwe” instructeur.  De meeste mensen kennen Theo al van een reanimatie les. Theo is in zijn dagelijkse werkzaamheden  bezig met het geven van EHBO en BHV lessen enz. We wensen Theo veel succes en hopen veel van hem te kunnen leren.

HartslagNu vervangt AED-Alert!

HartslagNu is het nieuwe alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu vervangt de alarmeringssystemen AED-alert en AED-locator.

Alle vrijwilligers die ingeschreven stonden in een van deze twee systemen zijn nu opgenomen in HartslagNu. HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverlening aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand.

Onder het motto 'Van elkaar, met elkaar en voor elkaar' streeft de stichting naar één platform voor heel Nederland, waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld.

Bedankt voor uw hulp

EHBO MONTFORT wil alle mensen uit Montfort en omgeving bedanken welke hebben bijgedragen om de grote EHBO oefening op 7 mei j.l. te doen slagen.

Of U nu meegeholpen heeft als lotus, waarnemer , beschikbaar stellen van de ruimte met attributen of iedere andere bijdrage,  het  was geweldig.

Wij kunnen door Uw medewerking terugkijken op een geslaagde oefenavond, en daarom nogmaals onze welgemene dank.

Bestuur EHBO MONTFORT

Hier onder ziet u de route die de deelnemers lopen waarlangs de ongevallen zullen zijn.